Turizm sektörünün temel kavramları ve işleyişi hakkında bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.
Türkiye ve dünyadaki tarihi, doğal ve kültürel turistik kaynakları tanıyabilen ve bu kaynakları değerlendirebilen mezunlar yetiştirmek.
Turizm sektöründe hukuki düzenlemeler ve mevzuatlar hakkında bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.
Yiyecek-içecek hizmetleri ve işletmeciliği konusunda bilgi sahibi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlayabilen bireyler yetiştirmek.
Turizm sektöründe girişimcilik ve yenilikçilik konularında bilgi sahibi, kendi işini kurma ve yönetme becerisine sahip bireyler yetiştirmek.
Bilgisayar ve otomasyon sistemlerini kullanarak, konaklama ve seyahat işletmeciliği alanlarında etkin çalışabilen bireyler yetiştirmek.
Turizm işletmelerinde finansal analiz ve muhasebe işlemleri yapabilen, bütçe ve maliyet kontrolü konusunda bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, mesleki gelişimlerini sürdüren, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek.
Dünya ve Türkiye'deki turizmdeki güncel gelişmeleri takip edebilen ve bu gelişmeleri iş süreçlerine adapte edebilen bireyler yetiştirmek.
Yabancı dil bilgisiyle, turizm sektöründe etkili iletişim kurabilen bireyler yetiştirmek.
Yazılı ve sözlü iletişim becerileri yüksek, kültürel farklılıklara duyarlı bireyler yetiştirmek.
Toplumsal ve mesleki etik değerlere saygılı, özel yaşama saygılı bireyler yetiştirmek.
Kongre, seminer, toplantı gibi organizasyonları gerçekleştirebilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek.
Seyahat acentelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip, diğer işletmelerle ilişkilerini yasal çerçevede yürütebilen bireyler yetiştirmek.
Doğal, tarihi ve kültürel turistik kaynaklara sürdürülebilir bir anlayışla yaklaşabilen bireyler yetiştirmek.