PROGRAMIN AMAÇLARI

  • Turizm sektörünün temel kavramları ve işleyişi hakkında bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.

  • Türkiye ve dünyadaki tarihi, doğal ve kültürel turistik kaynakları tanıyabilen ve bu kaynakları değerlendirebilen mezunlar yetiştirmek.

  • Turizm sektöründe hukuki düzenlemeler ve mevzuatlar hakkında bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.

  • Yiyecek-içecek hizmetleri ve işletmeciliği konusunda bilgi sahibi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlayabilen bireyler yetiştirmek.

  • Turizm sektöründe girişimcilik ve yenilikçilik konularında bilgi sahibi, kendi işini kurma ve yönetme becerisine sahip bireyler yetiştirmek.

  • Bilgisayar ve otomasyon sistemlerini kullanarak, konaklama ve seyahat işletmeciliği alanlarında etkin çalışabilen bireyler yetiştirmek.

  • Turizm işletmelerinde finansal analiz ve muhasebe işlemleri yapabilen, bütçe ve maliyet kontrolü konusunda bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.

  • Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, mesleki gelişimlerini sürdüren, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek.

  • Dünya ve Türkiye'deki turizmdeki güncel gelişmeleri takip edebilen ve bu gelişmeleri iş süreçlerine adapte edebilen bireyler yetiştirmek.

  • Yabancı dil bilgisiyle, turizm sektöründe etkili iletişim kurabilen bireyler yetiştirmek.

  • Yazılı ve sözlü iletişim becerileri yüksek, kültürel farklılıklara duyarlı bireyler yetiştirmek.

  • Toplumsal ve mesleki etik değerlere saygılı, özel yaşama saygılı bireyler yetiştirmek.

  • Kongre, seminer, toplantı gibi organizasyonları gerçekleştirebilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek.

  • Seyahat acentelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip, diğer işletmelerle ilişkilerini yasal çerçevede yürütebilen bireyler yetiştirmek.

  • Doğal, tarihi ve kültürel turistik kaynaklara sürdürülebilir bir anlayışla yaklaşabilen bireyler yetiştirmek.